fredag 8. mars 2024

Ingen forskjell fra dag til dag, men...

Har du noen gang kjent på frustrasjonen av å ikke se resultater med en gang? Du vet, den følelsen når du har trent hardt, løftet vekter, og så sjekket speilet hjemme, bare for å oppdage... ingenting. Ingen forandring.

Neste dag gjentar du det samme, og speilet viser ... ingen forskjell.  

Etter et år med jevn trening, tar du en titt i speilet igjen. Og wow, nå ser du en forskjell. 

Her er greia – forandring skjer ikke over natten. 

Så, hva prøver jeg å si? Vektnedgang fungerer på samme måte. Fra dag til dag merker du ikke mye.
Men de små, tilsynelatende ubetydelige handlingene du gjør hver dag? De bygger seg opp. Og til slutt, utgjør de en massiv forskjell.

Utfordringen ligger i å ikke la deg knekke av mangel på umiddelbare resultater. Det handler om å tro på prosessen, holde ut, og fortsette å pushe på, selv når du ikke ser noen forskjell.

Hvordan klarte jeg å holde motivasjonen, disiplinen, og utholdenheten gående over tid? Vel, jeg ga blaffen i å stole på motivasjon og disiplin alene. De er upålitelige; de kommer og går. 

Istedet etablerte jeg vaner og rutiner som sikret fremgang, så lenge jeg fulgte dem.
For meg ble det om å gjøre å følge disse rutinene uten å tenke for mye over dem: 

Føler ikke for en kveldstur? Det spiller ingen rolle, på med skoene og ut døra. 
Fristet til å spise noe snop? Puss tennene istedet og/eller kom deg tidlig i seng.

Sannheten er, de fleste starter aldri. Og av de få som faktisk starter, er det enda færre som fullfører. Men hvis du er blant de som starter OG fullfører, da er du allerede langt foran de fleste.

Ja, vi går alle på noen smeller. Livet går sjelden akkurat som planlagt. Vi er tross alt ikke roboter. Vi har våre følelser, styrker og svakheter. Men ved å forstå hvordan du reagerer på ulike situasjoner, kan du minimere hvor mye disse uønskede reaksjonene påvirker dine langsiktige mål.

Så ikke la mangel på synlige resultater fra dag til dag få deg til å gi opp. Husk, de små stegene du tar hver dag legger grunnlaget for stor suksess over tid. 

Start prosessen, hold ut, og du vil se at tålmodighet virkelig er nøkkelen til varig endring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hvordan spille livets rulett: En metafor for å leve med usikkerhet

Livet er fullt av valg, men vi kan aldri vite sikkert hva konsekvensene av dem vil bli. Vi kan gjøre alt "riktig" – spise sunt, tr...