torsdag 14. mars 2024

Hvordan håndtere motgang?

Motgang er en uunngåelig del av livet, og spesielt merkbar når vi forsøker å endre våre livsstiler eller nå nye mål. Vi kan ikke unngå motgang, men vi kan forberede oss på hvordan vi skal møte den. 

Å håpe på at motgang ikke inntreffer, eller at man magisk skal være i stand til å håndtere det når det kommer, er ikke en effektiv strategi. Håp i seg selv endrer ingenting. Handling er nøkkelen til å overvinne motgang.

Humoristisk nok, når noen forteller meg at de "håper" på noe, liker jeg å spøke med at jeg også vil sette av tid til å "håpe" – kanskje en halvtime ved halv to-tiden i morgen. Selvfølgelig er dette en overdreven måte å illustrere poenget: Håp alene fører ikke til resultater. 

Så hva er det beste å gjøre? 

1. Å håpe at motgangen aldri kommer?
2. Å håpe at du klarer å håndtere motgangen når den kommer?
3. Eller å ta konkrete handlinger nå, lage et system eller en plan, slik at du kan håndtere eller minimere motgangens påvirkning på dine mål?

Svaret er selvsagt det tredje alternativet. Handling slår håp hver gang.

Det jeg ønsker å understreke, er at endring – enten det handler om din fysiske form, karrieren din, eller noe annet i livet – krever mer enn bare ønsketenkning. Du må ha hodet på rett plass, ta smarte valg, og aktivt ta kontroll over din egen fremtid.

Livet er altfor verdifullt til å kaste bort på å sutre, håpe forgjeves, frustrere seg over stagnasjon, eller utsette tiltak (prokrastinere). 

Hvis du står overfor en utfordring eller går gjennom en vanskelig tid, husk at handling er veien ut. Sett deg ned, lag en plan, og begynn å ta små steg mot løsningen. Det er gjennom disse bevisste valgene og handlingene vi vokser og utvikler oss til å bli sterkere og mer motstandsdyktige mot livets uunngåelige motgang.

Ved å akseptere at motgang er en del av reisen, og ved å forberede oss på å møte den med handling og besluttsomhet, kan vi navigere gjennom vanskelige tider med nåde og styrke. La oss ikke kaste bort vår verdifulle tid på å håpe – la oss heller bruke den på å handle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hvordan spille livets rulett: En metafor for å leve med usikkerhet

Livet er fullt av valg, men vi kan aldri vite sikkert hva konsekvensene av dem vil bli. Vi kan gjøre alt "riktig" – spise sunt, tr...